Αρχικά κεφάλαια €2,1 δις για τη στήριξη καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων στην Ευρώπη επιχειρεί να κινητοποιήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη στήριξη των καινοτόμων νεοφυών εταιρειών μέσω του προγράμματος “ VentureEU”. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, που θα ενισχύσει τη συμμετοχή των οργανισμών επιχειρηματικού κεφαλαίου σε επενδύσεις σε καινοτόμους νεοφυείς και επεκτεινόμενες επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη. Το VentureEU, που χαρακτηρίζεται ως υπερταμείο, θα εξασφαλίσει νέες πηγές χρηματοδότησης, παρέχοντας στους Ευρωπαίους που καινοτομούν την ευκαιρία να αναπτυχθούν σε εταιρείες που πρωτοπορούν παγκοσμίως.
Η ασφάλεια και η κυριότητα των δεδομένων, καθώς επίσης η χρήση της τεχνολογίας cloud, προκαλούν αβεβαιότητα στους Οικονομικούς Διευθυντές παγκοσμίως, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της EY.
Την έκδοση νέου κανονισμού διαχείρισης και εκχώρησης Ονομάτων Χώρου (domain names) με κατάληξη “.gr” ή “.ελ.” αποφάσισε η Ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Μέσω του νέου Κανονισμού, η ΕΕΤΤ καθορίζει τους κανόνες για την εκχώρηση και διαχείριση του νέου Μητρώου domain names με κατάληξη “.ελ”, καθώς και την τιμολογιακή πολιτική για τις χρεώσιμες πράξεις, που αφορούν τα Ονόματα Χώρου με κατάληξη “.ελ”.
Τα υψηλά έξοδα αποστολής, τα οποία πολλές φορές μπορεί να ξεπερνούν ακόμη και την τιμή του προϊόντος, φρενάρουν το διασυνοριακό εμπόριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε μια προσπάθεια να ανατρέψει αυτό το φαινόμενο και να ενθαρρύνει τις ηλεκτρονικές αγορές, η Ένωση προωθεί μέτρα για μεγαλύτερη διαφάνεια στις τιμές κοστολόγησης, ψηφίζοντας νέους κανόνες για όσους πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές.
Να θέσει την τεχνολογία στο επίκεντρο της ελληνικής οικονομικής δραστηριότητας, ανοίγοντας για τις εγχώριες εταιρείες και το ελληνικό επιστημονικό δυναμικό ένα ευρύ παράθυρο εξωστρέφειας, επιχειρεί η Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, η χώρα μας εξετάζει το ενδεχόμενο διοργάνωσης μιας διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη, στα πρότυπα του Mobile World Congress, της μεγαλύτερης έκθεσης ψηφιακών τεχνολογιών στην Ευρώπη, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Βαρκελώνη.
Σελίδα 1 από 11
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

CALENDAR

« April 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
WHAT WE OFFER
BRANDING