BLOG

NEWS

NEWS (196)

Στο στάδιο της υλοποίησης εισέρχεται η δράση “Ψηφιακός Μετασχηματισμός των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων”, του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0. Σύμφωνα με τις τρεις προσκλήσεις για υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης, που δημοσιοποίησε η Κοινωνία της Πληροφορίας, οι δικαιούχοι των τριών δράσεων θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση χρηματοδότησης από την Τετάρτη 22 Ιουνίου (σ.σ. ουσιαστικά δίνοντας μια εβδομάδα παράταση στην έναρξη που είχε προσδιοριστεί στις 15 Ιουνίου).
Είδος πρώτης ανάγκης έχει κάνει τη σύνδεση στο Διαδίκτυο η πανδημία, γεγονός που αποδεικνύει στην πράξη η σαρωτική διείσδυση του Internet, ανά τον πλανήτη. Τους τρεις πρώτους μήνες του 2022, η διείσδυση του Διαδικτύου στον παγκόσμιο πληθυσμό έφθασε το 66% ήτοι - κατά μέσο όρο - 7 στους 10 κατοίκους στον πλανήτη έχουν πρόσβαση στο Internet.
Η εκπτωτική περίοδος της Black Friday τραβάει την προσοχή καταναλωτών και καταστηματαρχών. Ωστόσο, ταυτόχρονα, οι εκπτώσεις αποτελούν αγαπημένη περίοδο για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, που καταφέρνουν να εκμεταλλευτούν τους καταναλωτές, δημιουργώντας ψεύτικες σελίδες, που μιμούνται τις μεγαλύτερες πλατφόρμες λιανικής, αλλά και συστήματα ηλεκτρονικών πληρωμών.
Το σύνολο των νέων Τομεακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2021-2027, συνολικού προϋπολογισμού €26,2 δισ., υπέβαλε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μεταξύ των Τομεακών Προγραμμάτων που υπέβαλε η χώρα, περιλαμβάνεται και αυτό για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό με προϋπολογισμό €943 εκατ.
Ταχύτατη, παρά τις ελλείψεις εξαρτημάτων που πλήττουν την ευρύτερη αγορά των κινητών τηλεφώνων, είναι μέχρι σήμερα η διείσδυση της τεχνολογίας 5G, ενώ ανάλογη αναμένεται και η συνέχεια. Οι παγκόσμιες συνδέσεις σε δίκτυα 5G θα τριπλασιαστούν το 2021 και θα φτάσουν τα 637 εκατ. μέχρι τα τέλη του έτους.
Μια από τις γρηγορότερα αναπτυσσόμενες μορφές εγκλήματος, παγκοσμίως, είναι πλέον το ψηφιακό έγκλημα. Μόνο το 2020 το κόστος του κυβερνοεγκλήματος στην παγκόσμια οικονομία υπολογίζεται ότι διαμορφώθηκε σε €5,5 τρισ. Μάλιστα, μέσα σε μία πενταετία (μεταξύ 2015 και 2020), το ετήσιο κόστος των κυβερνοεπιθέσεων διπλασιάστηκε.
Περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού της γης χρησιμοποιεί σήμερα mobile Internet. Σε απόλυτους αριθμούς, χρήση κινητού Διαδικτύου κάνουν 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι, 225 εκατομμύρια περισσότερα σε σύγκριση με το 2019, ενώ έξι χρόνια νωρίτερα μόνο το ένα τρίτο των πολιτών παγκοσμίως χρησιμοποιούσε mobile internet.
Η διαχείριση αναβαθμίσεων σε συνδυασμό με ισχυρές πολιτικές ασφάλειας κωδικών πρόσβασης μειώνουν τον κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων στις επιχειρήσεις σε ποσοστό έως και 60%. Ειδικότερα, η απλή εφαρμογή μιας κατάλληλης πολιτικής διαχείρισης αναβαθμίσεων μειώνει τον κίνδυνο επιθέσεων κατά 30%, ενώ μια ισχυρή πολιτική κωδικών πρόσβασης μειώνει την πιθανότητα επίθεσης κατά 60%.
Χρειάστηκαν 27 χρόνια, ώστε ο πλανήτης να αγγίξει το ορόσημο που πέτυχε φέτος τον Ιούνιο: ο μισός πληθυσμός της γης να διαθέτει πλέον ένα smartphone, καθώς περίπου 4 δισ. άνθρωποι χρησιμοποιούν σήμερα ένα “έξυπνο” κινητό. Προβλέπεται δε ότι 5 δισ. άνθρωποι ανά τον κόσμο θα χρησιμοποιούν smartphone παγκοσμίως μέχρι το 2030.
Ηλεκτρονικές αγορές κάνουν έξι στους δέκα Ευρωπαίους, με το online εμπόριο στην Ευρώπη να κατακτά το ένα ορόσημο μετά το άλλο. Η πανδημία ωθεί καθημερινά όλο και περισσότερους Ευρωπαίους στο online shopping: μέχρι τα τέλη του 2021, οι online αγοραστές στη Γηραιά Ήπειρο θα ξεπεράσουν τα 500 εκατ. από περίπου 480 εκατ. έναν χρόνο νωρίτερα.
Σελίδα 1 από 14
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

CALENDAR

« September 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
WHAT WE OFFER
BRANDING

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο τα cookies είναι ενεργοποιημένα.