BLOG

NEWS

NEWS (175)

Όλα τα μηνύματα στο λένε και η κατάσταση στο δείχνει: πρέπει να φτιάξεις e-shop. “Πρέπει”, σκέφτεσαι, αλλά “μια κουβέντα είναι”. “Ολόκληρο έργο. Θα βγει σωστά; Θα βγει στην ώρα του; Και το πιο σημαντικό, θα έχει αποτέλεσμα για την επιχείρησή μου”;
Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 09:20

Επιδότηση για e-shop

Written by
Ενα νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που θα προσφέρει μια γενναία επιδότηση για τη δημιουργία e-shop καταστημάτων αναμένεται να πάρει το «πράσινο φως» στο άμεσο διάστημα.
Τη θεσμική κατοχύρωση του δικαιώματος των εργαζομένων στην …αποσύνδεση - ένα θέμα μείζονος σημασίας την εποχή της τηλεργασίας - ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πρόκειται για το δικαίωμα των εργαζομένων να αποσυνδέονται ψηφιακά από την εργασία τους εκτός εργάσιμου ωραρίου, αλλά και κατά τις περιόδους διακοπών
Νέους κανόνες για τη διακυβέρνηση των δεδομένων προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο όγκος των δεδομένων, που παράγουν δημόσιοι φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες αυξάνεται συνεχώς και αναμένεται να πενταπλασιαστεί μεταξύ 2018 και 2025.
Την υποχρέωση να ενημερώνουν τους συνδρομητές για τις αναμενόμενες ταχύτητες σύνδεσης - όχι μόνο τις ονομαστικές ή τις διαφημιζόμενες - θα έχουν, πλέον, οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών της ελληνικής αγοράς. Αυτό προβλέπουν, μεταξύ άλλων, οι διατάξεις του Εθνικού Κανονισμού Ανοιχτού Διαδικτύου (ΕΚΑΔ) για τις ταχύτητες στα σταθερά δίκτυα, που τέθηκαν χθες σε ισχύ.
Ένα νέο θεματολόγιο για τους καταναλωτές συντάσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, θέλοντας να ενισχύσει τα δικαιώματα των πολιτών κατά την ψηφιακή μετάβαση. Στόχος του νέου θεματολογίου είναι να ενδυναμώσει τους Ευρωπαίους καταναλωτές, ώστε να παίξουν ενεργό ρόλο στην πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση.
Να περιορίσει το νέο κύμα παραπληροφόρησης, το οποίο διαδίδεται μέσω του Διαδικτύου για τον COVID-19 και ήδη συνοδεύει και το δεύτερο κύμα της πανδημίας, προσπαθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πρώτο κύμα υγειονομικής κρίσης συνοδεύτηκε από ένα πρωτοφανές κύμα fake news, το οποίο παρεμπόδισε τις προσπάθειες αναχαίτισης της πανδημίας και προκάλεσε εγκληματικές συμπεριφορές.
Τη δέσμευση ότι, έως τον Δεκέμβριο, θα έχει ολοκληρωθεί η δημοπρασία του φάσματος για τα δίκτυα 5G στην Ελλάδα, επανέλαβε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης. Ο ίδιος τόνισε ότι το 1ο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς, η χώρα θα περάσει στην εποχή των δικτύων πέμπτης γενιάς, του 5G.
Ένα ισχυρό τεχνολογικό εργαλείο έχει ενεργοποιήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου του COVID-19. Οι εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών (tracing apps) είναι από τα ψηφιακά εργαλεία, που έχουν ενεργοποιηθεί στη μάχη κατά του ιού, αν και η χρήση τους έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση, λόγω των ανησυχιών σχετικά με το απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένα.
Μια πραγματική τομή, αντίστοιχη αυτής του GDPR, φιλοδοξεί να κάνει η Ευρώπη στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας, αλλάζοντας το θεσμικό πλαίσιο για τις online υπηρεσίες. Οι υφιστάμενοι κανόνες για τις ψηφιακές υπηρεσίες έχουν παραμείνει σε μεγάλο βαθμό αναλλοίωτοι για 20 χρόνια, μετά δηλαδή από τη θέσπιση της Οδηγίας για το ηλεκτρονικό εμπόριο.
Σελίδα 1 από 13
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

CALENDAR

« January 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
WHAT WE OFFER
BRANDING

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο τα cookies είναι ενεργοποιημένα.